Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet heeft SMS-Alert vervangen.Burgernet, dat bent u! 

De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag nog beter samen met u. In uw eigen buurt kunt u immers zelf ook veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Daarom is Burgernet op zoek naar burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf de werkplek. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt.

Meld u aan voor Burgernet!

U wordt bij aanmelding gevraagd een profiel aan te maken op www.burgernet.nl. U kunt dan zelf aangeven waar, wanneer en hoe u berichten wilt ontvangen. Eventueel kunt u zich voor meerdere momenten of locaties opgeven. Bijvoorbeeld dat u overdag berichten voor uw werkomgeving ontvangt en 's avonds voor thuis.

Alle bestaande SMS-Alert deelnemers hebben een SMS-oproep ontvangen om hun deelname om te zetten naar Burgernet. Zij kunnen inloggen met het eigen telefoonnummer en een toegezonden wachtwoord. Wel dienen zij hun profiel nog in te vullen.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over Burgernet vindt u op www.burgernet.nl.