Aanmelden voor een uitkering

Inwoners van Nederland in de leeftijd van 18 tot de pensioengerechtigde leeftijd, moeten zelf hun kosten kunnen betalen om te leven en te wonen. Om dit te kunnen, heeft u een inkomen nodig, bijvoorbeeld uit werk.

Op de website van de gemeente Oosterhout vindt u onder vacatures Participatiewet het aanbod van vacatures van het Werkgeversservicepunt. 
Onder berichten bijstand vindt u data en tijden van belangrijke bijeenkomsten, zoals een banenmarkt, open dagen en opleidingsdagen en updates over zaken die betrekking hebben op werk en uitkering.

Kunt u niet zelf de kosten betalen om te leven en te wonen? Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u in aanmerking komen voor een (bijstands)uitkering.

Bekijk daarvoor eerst de film. Als u na het zorgvuldig bekijken van deze video denkt dat u recht heeft op een uitkering, vul dan het digitale formulier in.

Film aanvragen bijstandsuitkering

Wilt u weten hoe een een bijstandsuitkering aanvraagt? Wat u moet regelen?

Kijk de film Bijstandsuitkering. Als u na het bekijken van de film meent in aanmerking te kunnen komen voor een bijstandsuitkering, dan klikt u op de knop Aanmelden voor een bijstandsuitkering.

De ondertiteling is in het Engels. Nederlandse ondertiteling zet u aan door op het instellingenwieltje te klikken en kiezen voor Onderttieling aan.

Kunt de film niet zien? Lees dan de tekst van de film Bijstand.

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente.