Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Dementievriendelijk Oosterhout

Dementievriendelijk Oosterhout

Hoe spreek ik iemand aan die verward is? Hoe kan ik iemand helpen die de weg kwijt is? Wat moet ik wel doen en wat juist niet? Dit zijn vragen die steeds vaker zullen voorkomen met het groeiend aantal dementerenden. Samen met lokale partners bereidt gemeente Oosterhout zich hierop voor door zich aan te sluiten bij de landelijke beweging om Nederland dementievriendelijk te maken. Vanaf voorjaar 2017 vinden diverse activiteiten plaats om ondernemers, verenigingen en inwoners bewust te maken van signalen om dementerenden te herkennen en van wat zij kunnen doen om te helpen.

Trainingen

Ondernemers, verenigingen, buurtpreventieteams en andere organisaties kunnen zich via communicatie@oosterhout.nl bij de gemeente aanmelden voor een gratis training over hoe om te gaan met dementerenden. In de flyer (pdf, 1,86 MB) vindt u meer informatie.

Ook een idee of activiteit?

Heeft u idee├źn die Oosterhout dementievriendelijker kunnen maken of wilt u op de hoogte worden gehouden? Daar zijn we naar op zoek! Met name activiteiten die ervoor zorgen dat mensen met dementie (en hun mantelzorgers) kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Denk hierbij aan dagelijkse activiteiten. Dus hoe kunnen mensen met dementie blijven sporten of boodschappen doen? Weet u hiervoor een leuke activiteit of heb je een ander goed plan? Laat het ons weten en vraag subsidie aan.

Samenwerking

Ketenzorg Dementie Oosterhout (Thebe, Volckaert, Surplus Welzijn, Sociaal Wijkteam Oosterhout, Zorgboerderij Levensvreugde en Indigo), gemeente Oosterhout en de ouderenbonden maken samen werk van Dementievriendelijk Oosterhout.