Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Gemeente Oosterhout biedt ondernemers ondersteuning aan via 155

De gemeente Oosterhout en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) blijven samenwerken om het plaatselijke midden- en kleinbedrijf te ondersteunen.

De samenwerking is in 2015 gestart en blijkt nog steeds succesvol. Het heeft er van september 2016 tot september 2017 in geresulteerd dat er 29 aanmeldingen uit verschillende branches zijn binnengekomen met in totaal circa 21 FTE. De bedrijven zijn op verschillende manieren ondersteund waardoor de bedrijfsvoering kon worden doorgezet dan wel de schuldenpositie bij beëindiging gering bleef.

Gratis hulp via 155

155, help een bedrijf is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en bedoeld om ondernemers op tijd te ondersteunen en zo onnodige bedrijfsbeëindiging te voorkomen. Deze dienstverlening is voor ondernemers kosteloos. 

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers in nood te laat (financiële) hulp zoeken uit schaamte of onwetendheid. Daarom is er een website en een telefoonnummer, waar ondernemers makkelijk om hulp kunnen vragen. De ondernemer kan daarna direct aan de slag om samen met een adviseur van het IMK naar oplossingen te zoeken. De problemen zijn vaak heel divers en kunnen liggen op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/ of financiën. Wanneer een ondernemer (te) laat aanklopt voor hulp is een faillissement of een schuldsaneringstraject vaak onafwendbaar.

Contact

Ondernemers uit Oosterhout waarvan de continuïteit van hun onderneming in het geding is, kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren direct contact opnemen met telefoonnummer: 088  999 0 155, of 24 uur per dag  via internet: http://www.155.nl/155-noodloket/. 

Folder "155, help-een-bedrijf" PDF, 258 KB