Beschrijving

De milieupas is een pas die te gebruiken is: 

•Als toegangsbewijs tot de Milieustraat aan het Wilhelminakanaal Oost 7 in Oosterhout
•Voor het openen van de ondergrondse containers

Ieder huishouden heeft een milieupas. Bij verhuizing moet de pas achterblijven in de woning. Als u in een bestaande woning komt wonen en de pas is niet achtergelaten dan kunt u dit melden bij de Helpdesk Afval via 0800 333 66 99 (gratis). U krijgt dan zonder kosten een nieuwe pas toegestuurd. Als u in een nieuwbouwwoning komt wonen, krijgt u automatisch een milieupas.

Verlies van milieupas

Bij het verlies van de milieupas is het verstandig om meteen contact op te nemen met de Helpdesk Afval, via telefoonnummer 0800 333 66 99 (gratis). De pas wordt dan geblokkeerd, zodat anderen er geen gebruik van kunnen maken. 

Bij verlies of kapot gaan van de milieupas kunt u digitaal een nieuwe aanvragen en afrekenen via het digitaal aanvraagformulier onderaan deze pagina. U heeft hierbij uw DigiD nodig.

Voor het blokkeren van uw mileupas en het aanvragen van een nieuwe milieupas moet u € 11.50 betalen.

Als u de pas niet digitaal aan kunt vragen dan kunt u op het gemeentehuis (Slotjesveld 1) een nieuwe pas kopen. Neem u ID-bewijs mee en u krijgt de pas direct mee. Anders wordt de pas met de post gestuurd. ( het duurt 24/48u voordat de pas werkt ) 

Als u contant wilt afrekenen dan kunt u de pas aanvragen op het gemeentehuis. Dan ontvangt u de milieupas zo spoedig mogelijk via de post.

Meer informatie?

Voor vragen over de milieupas of het melden van een verloren milieupas belt u telefoonnummer 0800 333 66 99 (gratis).

Via deze link ziet u een voorbeeld van de voor -en achterkant van de Milieupas (pdf bestand, 108 kb). (Bij xxxx staat bij u het pasnummer.)

 

De kosten voor het aanvragen van een nieuwe milieupas zijn € 11.50.