Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Paspoort of identiteitskaart aanvragen

Heeft u een nieuw paspoort of identiteitskaart aangevraagd tussen 1 april 2018 en 1 juli 2018? Misschien werkt 1 van de elektronische echtheidskenmerken niet. U heeft dan een nieuw reisdocument nodig. Dit hoeft u niet meteen aan te vragen. U kunt nog gewoon reizen met uw reisdocument. 

Op Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over het technische probleem met reisdocumenten. Zoals wat de gevolgen zijn en hoe u kunt controleren of uw reisdocument dit probleem heeft.

De gemeente Oosterhout doet mee aan een proef met video uitleg. Wat vindt u ervan? U kunt aan het einde van de video uw opmerkingen kwijt.


Iedereen met de Nederlandse nationaliteit kan een paspoort aanvragen bij de gemeente. Kinderen tot achttien jaar hebben bij de aanvraagvan een paspoort schriftelijke toestemming nodig van beide gezaghouders. Als u een paspoort wilt aanvragen moet u altijd persoonlijk naar het loket komen. Om wachttijden te voorkomen kunt u een afspraak maken.

Vanaf 1 mei 2018 is het mogelijk om uw aangevraagde reisdocument te laten bezorgen. Voor meer informatie hierover kijkt u bij het kopje zie ook.

 

  1. Neem alle reisdocumenten (zowel paspoorten als identiteitskaarten) mee die in uw bezit zijn. In het geval van een dubbele nationaliteit neemt u ook uw buitenlandse reisdocument mee.
  2. Neem een goed gelijkende kleurenpasfoto mee die aan alle eisen voldoet. Zie hiervoor eisen pasfoto.
  3. Bij diefstal of vermissing van uw reisdocument kunt u vanaf 1 maart 2013 niet meer terecht bij de politie maar direct bij de gemeente. Er wordt dan een verklaring van vermissing/diefstal opgemaakt.
  4. Kinderen tot 18 jaar hebben toestemming nodig van hun gezaghouders voor het aanvragen van een paspoort. Dit formulier vindt u hieronder bij Formulier en moet voorzien zijn van een handtekening(en) en een kopie(ën) van een geldig legitimatiebewijs.

U kunt het paspoort na 5 werkdagen persoonlijk afhalen bij een van de afhaalbalies naast de receptie.

U kunt direct een afspraak maken, via het digitale formulier of telefonisch. Kijkt u ook bij openingstijden van de balies bij het stadhuis.

De kosten voor een paspoort zijn:

  • voor personen tot 18 jaar:                € 52,00
  • voor personen van 18 jaar en ouder: € 65,00

 De kosten voor een nederlandse identiteitskaart zijn:

  • voor personen tot 18 jaar:                € 29,00
  • voor personen van 18 jaar en ouder: € 51,00

Wilt u met spoed een paspoort aanvragen? Dan betaalt u een toeslag van € 47,50