Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Bedrijfsafval

Bedrijven en instellingen moeten zelf hun afvalverwerking regelen. U kunt het ook laten ophalen door de gemeentelijke reinigingsdienst. Als u gebruik wilt maken van de gemeentelijke reinigingsdienst, neemt u contact op met de gemeente. Bedrijven en instellingen kunnen containers afnemen voor restafval, oud papier en GFT-afval. Dit gaat op basis van een jaartarief. Op deze pagina vindt u meer informatie, zoals de tarieven.

Heeft u afgesproken dat uw afval wordt opgehaald door de gemeentelijke reinigingsdienst? Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u zien wat voor u de inzamelingsdag is.

  • Heeft u een overeenkomst voor een wekelijkse lediging dan houdt u de dag aan dat het betreffende afval in uw buurt opgehaald wordt. Voorbeeld: Het restafval wordt in uw buurt bij particulieren 1x in de 4 weken op maandag opgehaald. Dan kunt u elke maandag het rest afval aanbieden.
  • Heeft u een overeenkomst voor een tweewekelijkse lediging dan houdt u de dag en het weeknummer (oneven of even) aan dat het betreffende afval in uw buurt opgehaald wordt. Voorbeeld: Het restafval wordt in uw buurt bij particulieren 1x in de 4 weken op woensdag opgehaald. Op de afvalkalender staat dat de eerste keer 11 januari is. 11 januari valt dit jaar in een even week. Dit betekent dat u het afval elke woensdag van een even week mag aanbieden.