In dit gedeelte van de website wordt ingegaan op o.a. bijstandsuitkeringen, bijzondere bijstand, inburgering, re-integratie, schuldhulpverlening en Wmo-voorzieningen.

 

Bereken uw recht

Er bestaan meerdere regelingen en vergoedingen als aanvulling op uw inkomen. Deze regelingen worden o.a. door gemeenten en de Belastingdienst uitgevoerd.

Welke regelingen en vergoedingen zijn er allemaal? Komt u er voor in aanmerking? Welke bedragen mag u verwachten?

Via de website 'Bereken uw recht' kunt u een (anonieme) inkomenscheck doen, om te zien op welke vergoedingen u recht zou kunnen hebben. 

Overzicht "De eindjes aan elkaar"

Het overzicht De Eindjes aan Elkaar (pdf 592 kB)) is opgezet om u te helpen uw inkomsten te verhogen en uw uitgaven te verlagen. De gemeente Oosterhout werkt samen met de instanties die op het overzicht vermeld zijn. Een aantal regelingen wordt door de gemeente Oosterhout zelf uitgevoerd. De Wegwijzer naar ondersteuning (pdf, 3,6 MB) biedt u een breder overzicht van waar u terecht kunt in Oosterhout. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, wonen, jeugd en gezin of gezondheid. 

 

 

 

 

 

Krijg overzicht, bespreek het samen

Een kind krijgen, scheiden, langdurige ziekte, werkloos raken of met pensioen gaan. Een belangrijke gebeurtenis in uw leven heeft vaak grote gevolgen voor uw uitgaven en inkomsten. Ook kleine uitgaven kunnen tot grote gaten in uw portemonnee leiden. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Zet gratis de eerste stap! Bekijk de flyer (pdf 536 kB) en kies wat het beste bij u past.

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog algemene vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer

14 0162 òf zelf een afspraak inplannen.