Zwerf Afval Pakkers

ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) zijn mensen die zich vrijwillig inzetten voor een schone leefomgeving, door zwerfafval aan te pakken onder het motto: ‘schoon trekt schoon aan’.

Ook u kunt ZAPper worden. Hierbij krijgt u ondersteuning van de gemeente Oosterhout. Die levert een afvalknijper en komt het opgehaalde zwerfafval bij u thuis ophalen. Heeft u een volle zak zwerfafval verzameld? Wij komen de zak bij u ophalen. Maak hiervoor gebruik van de MijnGemeente App of bel daarvoor 14 0162. Zijn uw afvalzakken op? Laat het ons weten, dan krijgt u nieuwe. Dus word ZAPper en help mee om Oosterhout schoon te houden!

Hoe kan ik me aanmelden?

Wilt u ook aan de slag als ZAPper en een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving? Dat kan! Aanmelden kan door het invullen van het digitale aanmeldformulier BuurtZappers of door te bellen naar 14 0162. Bekijk ook de flyer 'Samen maken we Oosterhout Schoon' (PDF, 1,61 MB)

Hoe schoon houdt de gemeente uw omgeving?

De gemeente hanteert onderhoudsniveau B. Dat oogt in de praktijk als ‘redelijk schoon’. Er mag een bepaalde hoeveelheid zwerfafval liggen: 4 tot 10 stukken afval op een oppervlakte van 10 bij 10 meter.