Wat te doen met dode dieren?

Wanneer u in de openbare ruimte een dood huisdier aantreft, meld dit dan bij de gemeente bij het Meldpunt Openbare Ruimte.

De gemeente zorgt ervoor dat het dier wordt opgehaald.

Huisdieren

Wanneer uw huisdier is gestorven, kunt u het kadaver naar de milieustraat brengen.

Landbouwhuisdieren/hobbydieren

Voor de verwijdering en verwerking van kadavers van landbouwhuisdieren en dierentuindieren (inclusief hobbydieren) gelden andere strikte regels.

• U dient het kadaver op de eerst volgende werkdag na ontstaan aan te melden bij het erkende destructiebedrijf Rendac. Het destructiebedrijf is verplicht om het kadaver de eerstvolgende werkdag nadat het gemeld is op te halen en te verwerken.
  • U moet de kadavers op een speciaal daarvoor aangewezen plaats aanbieden aan de ophaaldienst van Rendac.
  • De kadavers moeten zijn afgedekt. Ook moeten ze onbereikbaar zijn voor vogels, knaagdieren, honden, katten en ongedierte. Voor het vervoer van de kadavers is geen handelsdocument nodig.