Besluitenlijst college

Op deze pagina vindt u een overzicht van de besluiten van het college. Het college vergadert meestal iedere dinsdag. De genomen besluiten worden gepubliceerd op donderdag. 

Besluitenlijst college Nieuwsberichten

Vergadering burgemeester en wethouders Oosterhout, 12 maart 2024

 

Kansengelijkheid

Onder de pannen: van woningnood naar huisgenoot

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de huisvestingsvorm ‘onder de pannen’ in Oosterhout mogelijk te maken. Hierdoor kunnen economisch dak- en thuislozen een kamer huren bij anderen in de gemeente. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de gemeente Oosterhout, Thuisvester en stichting de Herberg en is onderdeel van de maatschappelijke opvang regio Breda. Op deze manier wordt een extra stap gezet in de strijd tegen dak- en thuisloosheid.

 

Verder heeft het college:

  • de beleidsregels voor het aanvragen en verlenen van een parkeervergunning aangepast. Daardoor kunnen nu ook bedrijven een parkeervergunning aanvragen voor deelauto’s. Het college informeert de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief;
  • vragen beantwoord van de fractie LOeS over camerahandhaving in de binnenstad;
  • vragen beantwoord van de fractie D66 over het gebruik en de schoonmaak van de openbare toiletten tijdens carnaval;
  • vragen beantwoord van de fractie LOeS over de toeslagenaffaire;
  • besloten het geactualiseerde overzicht van toezeggingen en moties vast te stellen;
  • besloten een bedrag uit het crisisfonds beschikbaar te stellen voor Theater de Bussel en Theek5 om de gestegen energiekosten in 2023 te compenseren. Verder heeft het college besloten het crisisfonds te sluiten. Het college informeert de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief;
  • besloten in te stemmen met verschillende scenario’s rond de uitspraak van het hoger beroep in de aanbesteding van het Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) in de regio West-Brabant. Het college informeert de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief.