Besluitenlijst college

Op deze pagina vindt u een overzicht van de besluiten van het college. Het college vergadert meestal iedere dinsdag. De genomen besluiten worden gepubliceerd op donderdag. 

Besluitenlijst college

Vergadering burgemeester en wethouders Oosterhout, 9 april 2024

Duurzaamheid

Nulmeting SDG-doelen

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van een nulmeting op de SDG-doelen. De gemeente Oosterhout is sinds november 2022 een SDG-gemeente. Hiermee committeert de gemeente zich aan een actieve bijdrage aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). De 17 doelen van de SDG’s beschrijven een brede opvatting over duurzaamheid. Het gaat niet alleen over klimaat of energie, maar ook het terugdringen van armoede, het zorgen voor (gender)gelijkheid en het streven naar verantwoorde consumptie en productie zijn voorbeelden van de 17 doelen die centraal staan. Om te onderzoeken waar gemeente Oosterhout op dit moment staat, is een nulmeting die inzicht geeft in de huidige stand van zaken uitgevoerd. Een nulmeting biedt inzicht en maakt duidelijk waar de gemeente staat op de SDG-doelen en waar de opgaven voor de gemeente liggen. Het college informeert de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief.

 

Verder heeft het college:

  • vragen beantwoord van de fractie VVD over parkeren aan de Kloosterdreef;
  • besloten het geactualiseerde overzicht van toezeggingen en moties vast te stellen;
  • kennisgenomen van de Boardletter 2023 van BDO accountants en besloten de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief te informeren;
  • besloten gelden uit de Uitvoeringsplanning 2024 beschikbaar te stellen voor het beschrijven en overbrengen van de fysieke archiefbescheiden naar het Regionaal Archief Tilburg (RAT);
  • kennisgenomen van het Woningbehoefte-onderzoek Oosterhout 2023-2024 en besloten de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief te informeren.