Logistiek

Oosterhout is een bruisende stad vol ambitie. De stad onderscheidt zich door haar uitstekende ligging, strategisch tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, en de trimodale ontsluiting.

Oosterhout heeft vijf grote en een aantal kleinere bedrijventerreinen, met een totaal oppervlakte van meer dan 750 hectare. Deze bedrijventerreinen profiteren van een gunstige ligging tussen A27, A59 en het Wilhelminakanaal. Ook voor de kantorenlocaties Europark, Hoevestein en Beneluxweg geldt dat zij gunstig zijn gelegen in het hart van de Benelux.

 

 

 

 

Goederenspoor

Het grootste bedrijventerrein, Weststad, is voorzien van ontsluiting via goederenspoor. Met het nieuwe beheer van de laad- en losweg  op bedrijventerrein Weststad wil de gemeente Oosterhout het vervoer over het spoor stimuleren. Vervoerders kunnen op deze laad- en losweg zelf het laden en lossen van hun goederen verzorgen, maar ze kunnen dat ook overlaten aan de beheerder. Die kan er voor zorgen dat de locatie op het gewenste tijdstip beschikbaar is.

Vervoerders kunnen een hele trein of een aantal wagons huren. Als de vrachten kleiner zijn, kunnen deze gecombineerd worden met andere opdrachtgevers uit Oosterhout en worden de kosten vanzelfsprekend gedeeld.

Contactpersoon gemeente:

Vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. U kunt hiervoor terecht bij Hanneke Klerks. Per mail via h.klerks@oosterhout.nl.

 

Vervoer over water

Door de ligging aan het Wilhelminakanaal is de aan- en afvoer van grondstoffen en goederen optimaal. Oosterhout beschikt over twee openbare laad- en loskades op twee verschillende bedrijventerreinen (Weststad en Vijf Eiken) en een particuliere laad- en loskade, Oosterhout Container Terminal (OCT). Bij OCT worden jaarlijks zo’n 60.000 containers overgeslagen. OCT is aangesloten bij de West-Brabant corridor, de in februari 2018 gelanceerde samenwerking tussen deepsea terminals, binnenvaartrederijen en binnenlandse terminals om containerlading te bundelen op de vaarroute tussen Tilburg, Moerdijk en de Rotterdamse haven. Met OCT erbij groeit het containervolume op deze vaarroute met circa dertig procent. Samenwerking op de hoofdcorridors en het bundelen van lading in het achterland is van belang om een betere bezettingsgraad van de schepen te realiseren en daarmee de wachttijden bij de terminals te verlagen, dit zorgt voor betrouwbaarheid voor het vervoer over water.

Diverse bedrijven zijn aan het water gevestigd en maken gebruik van deze transportmogelijkheid. Oosterhout kan klasse V-schepen ontvangen. Hierdoor staat Oosterhout in verbinding met een belangrijk onderdeel in de vaarroute van Rotterdam naar Antwerpen.

LPA: Logistiek Platform Amerstreek

Het LPA zorgt er voor dat de logistieke branche in de Amerstreek -in zijn volle breedte - kan doorgroeien, door er voor te zorgen dat er voldoende goed opgeleid en gemotiveerd personeel, op alle niveaus, beschikbaar is voor de bedrijven.

Voor meer informatie: ga naar https://www.connectedpeople.nu/