Huisstijl gemeente Oosterhout

Het logo van de gemeente Oosterhout is gebaseerd op de drie wassenaars uit het gemeentewapen. De kleuren steenrood en blauw staan voor ‘warm’ en ‘zakelijk’ en passen daarmee bij kernwaarden die de gemeente Oosterhout heeft geformuleerd. Als gemeente vinden we het belangrijk om service- en resultaatgericht te werken. We maken ons sterk voor een werkwijze waarbij betrokkenheid en aanspreekbaarheid hoog in het vaandel staan.

Een huisstijl is pas een echte stijl van het huis als de visuele kenmerken – logo, beeldmerk, lettertype,grafische stijl – consequent door iedereen wordt toegepast. De huisstijl van de gemeente Oosterhout bestaat uit een beperkt aantal regels waar iedereen zich aan dient te houden. Zo bestaat het logo uit tekst en beeld in een vaste verhouding. De kleur steenrood is een verwijzing naar het verleden van Oosterhout; het pottenbakkersambacht is één van de oudste ambachten die in Oosterhout werden uitgevoerd. De maantjes verwijzen naar de geschiedenis van de gemeente Oosterhout. De maantjes kwamen – evenals een drietal banen (vier lijnen) – voor in het wapen van het geslacht van Duvenvoorde. De grondlegger Willem van Duvenvoorde was Heer van Oosterhout.

Meer weten over huisstijl?

Voor drukkers, grafisch ontwerpers en andere professionele doelgroepen hebben we het logo beschikbaar in verschillende varianten in eps-formaat. typogrammen en andere grafische stijlen. Neem hiervoor contact op met de afdeling communicatie, via telefoonnummer 14 0162.