Woningbouw op locatie V.V. Irene ‘58 en verplaatsing sportveld en kantine.

Het hoofdveld en de kantine van v.v. Irene ’58 worden verplaatst naar een locatie bij het oefenveld en T.C. Den Hout (de tennisvereniging). Omdat het hoofdveld en de kantine worden verplaatst, komt er ruimte vrij in Den Hout. Deze ruimte zal worden ingevuld met een aantal woningen.

Verplaatsing v.v. Irene ’58

In de tekening hiernaast kunt u zien hoe het nieuwe sportpark er uit kan komen te zien. Het tweede veld wordt ten zuiden van het oefenveld gerealiseerd. Tussen de velden is de nieuwe kantine gepland.

Om het gebied met de auto bereikbaar te maken, wordt er een weg aangelegd vanaf Ruiterspoor richting de sportvelden. Aan deze weg zullen parkeerplaatsen worden aangelegd. Het sportpark is via deze kant ook met de fiets en te voet bereikbaar. Onderaan de pagina is het ontwerp op groter formaat te bekijken.

Woningbouw op huidige locatie v.v. Irene ‘58

Het gebied dat door de verplaatsing vrijkomt in Den Hout zal worden ingevuld met woningen. De woningen zullen via CPO worden gebouwd. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit betekent dat niet een projectontwikkelaar de woningen gaat ontwikkelen, maar een groep toekomstige bewoners. Om de woningen gezamenlijk te (laten) bouwen, richten zij hiervoor een vereniging op. In de foto hiernaast kunt u het stedenbouwkundig model van deze ontwikkeling zien. Onderaan de pagina is het ontwerp op groter formaat te bekijken.

Omgevingsdialogen

Op woensdagavond 1 juni 2022 is een bijeenkomst georganiseerd in de kantine van Irene ’58 over het nieuwe sportpark.

Op donderdag 6 oktober is een inloopavond georganiseerd in de kantine van Irene ’58 ten behoeve van de woningbouw.
Tevens kon men de aangepaste plannen zien van het sportpark.  Het eindverslag van deze twee avonden kunt u onderaan deze pagina inzien.

Planning

2022/2023:        Plan maken voor nieuwe Sportpark en woningbouwlocatie
2023:                 Ruimtelijke procedure (bestemmingsplan)
2024/2025:        Uitvoering

 

Vragen?

Heeft u vragen over dit project? U kunt contact opnemen met de heer R. Scheffer (projectmanager) via r.scheffer@oosterhout.nl of via telefoonnummer 14 0162.

Informatie