Elektrisch rijden en laden in Oosterhout

De elektrische auto is in opkomst, ook in onze gemeente. Dat zien we graag! Elektrisch rijden zorgt namelijk voor een schonere en duurzame gemeente Oosterhout. Daarnaast heeft elektrisch rijden een positief effect op de leefbaarheid in onze gemeente.

Elektrisch rijden is steeds meer een serieus alternatief voor de traditionele benzineauto. Als gemeente willen we de groei in elektrisch vervoer stimuleren. Dit doen we door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat het aanbod laadpunten goed aansluit bij de laadbehoefte en het laadgedrag.                                               

Op deze onderstaande pagina's vindt u meer informatie over het laden van de elektrische auto.

LET OP!

Op de laadpaal ALF-0009378 aan de Heuvel 23 te Oosterhout is recentelijk een retrofit uitgevoerd. Dit betekent dat alle onderdelen van de laadpaal zijn vernieuwd.

Bij de vernieuwde laadpalen zien wij dat de aansluitpunten nog nauw zijn. Hierdoor moet de laadkabel met iets meer kracht dan gebruikelijk worden gedrukt. In de data zien wij een foutcode terug die aangeeft dat de veiligheidspal niet kan sluiten omdat de laadkabel niet goed in het aansluitpunt zit. Het advies is dus om de laadkabel opnieuw aan te sluiten en extra aan te duwen.

Beleid opladen elektrische voertuigen

Gemeente Oosterhout heeft een Beleid over het opladen van elektrische voertuigen in Oosterhout. Om meer te lezen over dit beleid, kunt u klikken op Beleid infrastructuur (pdf 2.259 kb).

Wees geen laso (oplaad-aso)

Het is natuurlijk vervelend als een laadpunt lange tijd bezet is door een al opgeladen auto. Hierdoor kunnen andere E-rijders hun auto namelijk niet opladen. Wees dus geen laso (laad-aso) en parkeer uw elektrische auto alleen bij een laadpaal als uw auto ook daadwerkelijk aan het laden is. Is uw accu vol? Parkeer de auto dan ergens anders. Zo krijgen we samen meer voor elkaar, óók op het gebied van elektrische mobiliteit!

Tips om samen te laden:

  • Maak een appgroep aan met de gebruikers van de laadpalen bij u in de buurt;
  • Haal de auto na het laden zo veel mogelijk van de laadparkeerplaats en parkeer deze op een openbare parkeerplaats;
  • Heb respect voor elkaar en laad samen!
  • Maak gebruik van een elektrische deelauto; dit verlaagt de parkeer- en laaddruk in de wijk

Heeft u nog tips om samen zo goed mogelijk te kunnen laden? Dan horen en delen wij deze graag!

Links

Vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij de projectleider, Monique van der Velden via telefoonnummer (0162) 48 90 67 of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl