Oplaadpuntenbeleid

Gemeente Oosterhout heeft een oplaadpuntenbeleid (pdf-bestand 407 kb) omtrent het opladen van elektrische voertuigen in Oosterhout. Wenst u meer informatie klik op de link.

Een openbare laadpaal aanvragen 

In de Gemeente wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% uit wind opgewekte stroom van Nederlandse windmolens van Vattenfall.

Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij je in de buurt is. Vraag je laadpaal dan hier aan. Die laadpaal kost je niets, je betaalt alleen voor het opladen van je elektrische auto.

Kijk op de website van Vattenfall InCharge voor meer informatie over het opladen van je elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te gebruiken heb je een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge is gratis en werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. Je vraagt de laadpas hier aan.

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn allerlei apps waarmee je een laadpaal in de buurt vindt. Onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge app aan. Daarin vind je alle openbare laadpalen. Ook zie je of een laadpaal vrij is en rij je er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Je downloadt de app hier.  

Antwoorden op veel gestelde vragen

Wat kost een openbare laadpaal?
Niets. Je betaalt alleen voor het opladen van je elektrische auto.

Wordt het mijn eigen laadpaal?
Nee. De laadpaal is openbaar en voor iedereen te gebruiken.

Wie bepaalt of er een laadpaal komt?
Dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. In de Gemeente wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Vattenfall InCharge en de Gemeente bepalen waar een laadpaal komt. Vattenfall InCharge let er vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij je in de buurt is.  Vraag je laadpaal dan hier aan.

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?
Ook dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. In de Gemeente wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Vattenfall InCharge en de Gemeente bepalen met hulp van de informatie van de netbeheerder de locaties. Vattenfall InCharge let er vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn.
Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij je in de buurt is. Vraag je laadpaal dan hier aan.  

Wat moet ik doen bij een storing op een openbare laadpaal?
Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge app. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen. 

Hoeveel auto’s kunnen tegelijk bij de laadpaal laden?
Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden.

Hoeveel parkeervakken worden bij de laadpaal gereserveerd?
Er wordt te allen tijde tenminste 1 parkeervak gereserveerd.

Welke laadpalen worden geplaatst?
De Alfen Twin met een laadvermogen tot 11 kW.

Met welke snelheid kan ik bij de laadpaal laden?
De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid waarmee je gaat laden hangt af van het type auto. De laadpaal geeft het hoogst mogelijke beschikbare vermogen, mits de auto op die snelheid kan laden.

Ook hangt de werkelijke snelheid waarmee je gaat laden af van de bezetting van de laadpaal:

•             Als er één 3-fase auto laadt dan krijgt die 3x 16 Ampère
•             Als er twee 3-fase auto's laden krijgen ze ieder 3x 12 Ampère
•             Als er één 1-fase auto laadt dan krijgt die 1x 16 Ampère
•             Als er twee 1-fase auto's laden krijgen ze ook ieder 1x 16 Ampère

De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW aan elektrische auto’s die zijn aangekoppeld.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?
Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge app. De functionaliteit om dit te melden is eind 2020 beschikbaar. Totdat de functionaliteit af is maak je je vraag kenbaar door een plaatsingsverzoek in te dienen via de website van Vattenfall InCharge.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe laadpalen in mijn omgeving?
Via de openbare kaart blijf je op de hoogte van laadpalen die in ontwikkeling zijn. Zo weet je al voordat de laadpalen er staan waar er laadpalen gaan komen. Uiteraard zie je hier ook de laadpalen staan waar je al gebruik van kan maken.

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht bij Monique van der Velden op telefoonnummer (0162)  48 90 67 of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl