Huren in Oosterhout

Sociale huur

Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Thuisvester

Thuisvester is een woningcorporatie in Oosterhout die betaalbare woningen verhuurt aan mensen met een klein inkomen. Uw inkomen bepaalt of u voor een sociale huurwoning of kamer in aanmerking komt.

Woningen onder de huurtoeslaggrens (sociale huur)

Huurwoningen onder de huurtoeslaggrens worden alleen aan mensen met een passend inkomen verhuurd. Daarom wordt er een inkomensgrens gehanteerd.

Woningen boven de huurtoeslaggrens

Voor huurwoningen met een huurprijs boven de huurtoeslaggrens geldt een minimum inkomensgrens van het gezamenlijk bruto belastbaar inkomen. Thuisvester heeft woningen onder en boven de huurtoeslaggrens. Voor beiden geldt een inkomensgrens. Via de website van thuisvester vindt u hier meer informatie over.

Inschrijven als woningzoekende voor een zelfstandige huurwoning kan via www.thuisvester.nl.

Hier wordt het wekelijkse woningaanbod geplaatst en hier kunt u zich direct inschrijven als woningzoekende. Als u bent ingelogd op Mijn Thuis kunt u reageren op het woningaanbod. Er geldt een wachttijd, dus zorg dat u zich tijdig inschrijft. Voor meer informatie kijk op www.thuisvester.nl   

Naast Thuisvester zijn er in Oosterhout nog enkele andere (sociale) verhuurders actief. Hieronder treft u de contactgegevens van deze verhuurders:

Mooiland

Mooiland is een landelijke opererende woningstichting. In de gemeente Oosterhout verhuurt Mooiland 29 eengezinswoningen en 13 appartementen aan de Prins Frederikstraat en de Strijenstraat.
Internet: www.mooiland.nl

Particuliere huur

Voor huishoudens die op basis van hun de hoogte van het inkomen of een te korte inschrijfduur bij een woningcorporatie niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, kan een particuliere huurwoning de uitkomst bieden. Deze zijn vaak op relatief korte termijn beschikbaar, en bieden wel de flexibiliteit van een huurwoning. Een nadeel van particuliere huur is dat de huurprijs vaak een stuk hoger ligt dan die van een sociale huurwoning.

Via onderstaande sites kun je een particuliere woning huren: 

www.klikvoorwonen.nl 
 
www.funda.nl 
 
www.directwonen.nl 
 
www.pararius.nl
 
www.huurwoningen.nl

www.rentslam.com

Goed verhuurderschap
Vanaf 1 januari 2024 lanceert de gemeente Oosterhout een online meldpunt voor problemen met verhuurders, zoals discriminatie en intimidatie. Dit is onderdeel van de Wet goed verhuurderschap, die regels stelt voor verhuurders om huurders te beschermen. Via deze link kunnen huurders meldingen maken, die gratis en anoniem zijn, met als doel ongewenste praktijken tegen te gaan en de leefbaarheid te verbeteren. Huurders die via een woningcorporatie huren, kunnen hun klachten rechtstreeks bij de corporatie indienen.