Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

De Contreie

De Contreie: een wijk met ambitie 

De Contreie is de nieuwste buurt in aanbouw van de gemeente Oosterhout. De Contreie ligt in het westen van de gemeente en werd vroeger Vrachelen 4/5 genoemd. De buurt ligt op 10 minuten fietsen van het centrum en twaalf kilometer ten oosten van Breda. De buurt kenmerkt zich door veel groen en water met een hoge mate van vrijheid in de architectuur.

Historie

De woningen in de Contreie schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Kleine starters woningen, grote villa's en alles wat er tussen zit, worden gebouwd en bewoond. De bewoners van de Contreie zijn echter niet de eerste bewoners van deze plek. Voordat de bouw van de buurt van start ging, is er een uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan. De vondsten waren zeer bijzonder en zijn op diverse manieren vastgelegd en bewaard.

Een kavel kopen in de Contreie?

Ook interesse in een het bouwen van een eigen huis? Via de kavelkiezer kunt u zien welke kavels nog vrij zijn en wat deze kavels kosten. De ge√Įnteresseerden op de wachtlijst van zelfbouwkavels komen als eersten in aanmerking voor de aankoop van een zelfbouwkavel. Via de Kavelkiezer wordt relevante informatie aangeboden over de nieuwe woningbouwkavels, de prijzen en de mogelijkheden van het zelf bouwen. 

Koopwoningen en huurwoningen (projectmatige bouw)

Tot op heden zijn ruim driehonderd woningen bewoond of in aanbouw in de Contreie. De gemeente heeft contracten afgesloten met verschillende ontwikkelaars voor de bouw van circa vierhonderd woningen in de Contreie in 2017 en 2018.

De ontwikkelaars gaan bouwen bij locaties de Kreek, het Slot en de zuidwest locatie. Van Wanrooij Projectontwikkeling bouwt 116 koopwoningen bij locatie de Kreek en 38 woningen, waarvan negen huurwoningen, bij locatie het Slot. Thuisvester bouwt 93 huurwoningen, waarvan 40 appartementen, bij locatie het Slot. D.W. Investments bouwt aan de sluis van het Markkanaal 37 koopwoningen, waarvan 22 appartementen. Bij de zuidwest locatie bouwen diverse ontwikkelaars, waaronder VABO ontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling, circa honderd woningen.

Natuur en recreatie

In en rondom de Contreie zijn er veel recreatiemogelijkheden. En de natuur is prachtig en volop aanwezig. De openbare ruimte wordt ook zo groen en duurzaam mogelijk ingericht. Eigenlijk is er in de Contreie overal wel een plek te vinden waar jong en oud kan genieten van ruimte en groen, zoals de Hoogte, de Kreek, de Weide en de Ecologische Verbindingszone. Waar op de Hoogte archeologie en spelen samenkomen, kenmerkt de Kreek zich door water en avontuur. En de Weide is een prettig verblijf- en struingebied, terwijl de ecologische verbindingszone een natuurgebied is, die de woonwijk omringt. Naast deze vier plekken, beschikt de Contreie ook nog over diverse andere speelplekken voor kinderen. Leest u hier verder over natuur en recreatie in de Contreie.

Contact

Heeft u interesse in een kavel, dan kunt u contact opnemen met de kavelcoach, de heer Bartels. Hij is bereikbaar op het telefoonnummer 0162 - 48 94 34 en via e-mail g.bartels@oosterhout.nl. Heeft u algemene vragen, dan kunt u contact opnemen met de projectmedewerker mevrouw van der Velden, email: m.van.der.velden@Oosterhout.nl of de projectmanager mevrouw van Houwelingen, e-mail h.vanhouwelingen@oosterhout.nl.

Voor meer informatie over de Contreie kunt u terecht op de website van de Contreie