Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

De Contreie

De Contreie: een wijk met ambitie 

De Contreie is de nieuwste uitbreidingswijk in aanbouw van de gemeente Oosterhout. De Contreie ligt in het westen van de gemeente en werd vroeger Vrachelen 4/5 genoemd. De buurt ligt op 10 minuten fietsen van het centrum en twaalf kilometer ten oosten van Breda. De buurt kenmerkt zich door veel groen en water met een hoge mate van vrijheid in de architectuur. De woningen in de Contreie schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Starters woningen, grote villa's en alles wat er tussen zit, worden gebouwd en bewoond.

Een kavel kopen in de Contreie?

Interesse in een het bouwen van een eigen huis? Via de kavelkiezer kunt u zien welke kavels nog vrij zijn en wat deze kavels kosten. Er wordt relevante informatie aangeboden over de mogelijkheden van het zelf bouwen. 

Koopwoningen en huurwoningen (projectmatige bouw)

Tot op heden zijn ruim vijfhonderd woningen bewoond of in aanbouw in de Contreie. De gemeente heeft contracten afgesloten met verschillende ontwikkelaars voor de bouw van circa driehonderd woningen in de Contreie in de komende jaren.
Voor meer informatie, kijk op de website van De Contreie

Natuur en recreatie

In en rondom de Contreie zijn er veel recreatiemogelijkheden. De natuur is prachtig en volop aanwezig. De openbare ruimte wordt ook zo groen en duurzaam mogelijk ingericht. Eigenlijk is er in de Contreie overal wel een plek te vinden waar jong en oud kan genieten van ruimte en groen, zoals de Hoogte, de Kreek, de Weide en de Ecologische Verbindingszone. Waar op de Hoogte archeologie en spelen samenkomen, kenmerkt de Kreek zich door water en avontuur. De Weide is een prettig verblijf- en struingebied, de ecologische verbindingszone een natuurgebied, die de woonwijk omringt. Naast deze vier plekken, beschikt de Contreie ook nog over diverse andere speelplekken voor kinderen. Leest u hier verder over natuur en recreatie in de Contreie.

Contact

Heeft u interesse in een kavel, dan kunt u contact opnemen met de kavelcoach, de heer Bartels. Hij is bereikbaar op het telefoonnummer 0162 - 48 94 34 en via e-mailadres g.bartels@oosterhout.nl.
Heeft u algemene vragen, dan kunt u contact opnemen met de projectmedewerker mevrouw Van der Velden, telefoonnummer 14 0162 of via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl. of met de projectmanager mevrouw Van Houwelingen, telefoonnummer 14 0162 of via e-mailadres h.van.houwelingen@oosterhout.nl.

Voor meer informatie over de Contreie kunt u terecht op de website van de Contreie