De Zwaaikom

Het project Zwaaikom ligt midden in de stad Oosterhout en bestaat uit twee delen, namelijk het Eiland en de vaste wal (incl. De Laverie). In totaal worden er in dit project tussen de 450 en 500 woningen gebouwd.

Het Eiland

Op het Eiland is de bouwweg inmiddels aangelegd voor het bouwverkeer. Daarnaast is er een nieuwe ontsluiting gemaakt vanaf de Wilhelminalaan naar het Eiland. Ook zijn de nieuwe parkeerplaatsen van de Watersportvereniging afgelopen zomer aangelegd. Momenteel vinden de bouwrijpwerkzaamheden plaats op het Eiland en is er gestart met de bouw van de eerste woningen. 
De straatnamen zijn bekend, klik op de link (pdf 149 kb) om deze te bekijken.
Meer informatie over dit woningbouwproject kunt u vinden op  www.nieuwbouwdezwaaikom.nl.

Walstroom

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een aantal gebieden en locaties uit te rusten met een walstroomvoorziening. Klik op de link voor het besluit

De eerste vier locaties aan de kant van de Erik Pinksterblomstraat zijn vorig jaar geplaatst. Dit jaar worden de laatste zes locaties aan de kant van het Eiland geplaatst. Voor vragen over de plaatsing van de walstroomkasten kunt u contact opnemen met mevrouw M. van der Velden (Projectmedewerker gemeente Oosterhout) via e-mailadres m.van.der.velden@oosterhout.nl of telefoonnummer (0162) 489067.

Voor klachten over de aangemeerde schepen kunt u contact opnemen met het Meldpunt openbare ruimte door het contactformulier in te vullen of door gebruik te maken van de mobiele meldpunt app.
https://www.oosterhout.nl/inwoners/wonen-leven/buurtbeheer/meldpunt-openbare-ruimte

De vaste wal

Op de vaste wal worden Wilhelminakanaal Oost en de Konigingsdijk heringericht. 
Daarnaast wordt in dit gedeelte van het plan (de Laverie) ook nieuwe woningbouw gerealiseerd.

De Laverie

In het plandeel de Laverie op de vaste wal worden grondgebonden woningen (rij en 2^1 kap en herenhuizen) gebouwd.
Heeft u interesse in een woning in de Laverie? Meer informatie kunt u vinden op de website van Van de Watergroep te Oosterhout.

Koningsdijk

Op donderdag 11 maart is er een Webinar gehouden t.b.v. de herinrichting van de Koningsdijk. We hebben enorm veel reacties gekregen op het conceptontwerp, uiteenlopend van een eenvoudige opmerking tot geheel uitgewerkte voorstellen. Alle opmerkingen en idee├źn zijn waar mogelijk verwerkt in het vernieuwde Conceptontwerp Koningsdijk (pdf 172 kb). 
Was u niet bij de webinar aanwezig maar bent u wel nieuwsgierig naar de ontwikkelingen? Kijk dan op www.doemee.oosterhout.nl voor meer informatie over dit project.

Algemene informatie

Doemee.Oosterhout.nl

Heeft u een idee voor de Zwaaikom, dan kunt u dit idee plaatsen op Doemee.oosterhout.nl onder het kopje "idee Zwaaikom". Door het plaatsen van uw idee kunnen andere bewoners meedenken, meelezen en reageren op uw idee.

Contact

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. van der Velden (Projectmedewerker gemeente Oosterhout)via m.van.der.velden@oosterhout.nl of (0162) 489067 of u kunt contact opnemen met mevrouw J. de Wijk (Projectmanager gemeente Oosterhout) via j.de.wijk@oosterhout.nl of (0162) 489005.

Informatie

Klik op de link voor meer informatie:

- Bewonersbrief 19-11-2021: Aanplanten groenvoorziening Korenbocht (pdf 375 kb)
- Bewonersbrief 14-9-2021:  Stand van zaken ontwikkeling Koningsdijk (pdf 126 kb)
- Bewonersbrief 28-10-2019: Inloopavond ontwikkeling eiland Zwaaikom (pdf 60 kb)
- Bewonersbrief 21-10-2019: Voortgang werkzaamheden Wilhelminakanaal-Oost en Koningsdijk (pdf 67 kb)
Bestemmingsplan Zwaaikom 2017
- Bewonersbrief 30-10-2018: De Laverie: nieuw woongebied op het Twickelterrein, (pdf 75kb)
- Bewonersbrief 07-08-2019: Werkzaamheden Wilhelminakanaal-Oost & Koningsdijk (pdf 23kb)